Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ŠETNJA SA DINOSAURUSIMA U ARENI

Predstava „Šetnja sa dinosaurusima“, zasnovana na istoimenoj nagrađivanoj seriji Bi-Bi-Sija, koju je do sada videlo oko dva miliona ljudi u Americi i Australiji, biće izvedena i u Beogradskoj areni od 7. do 11. aprila sledeće godine.

Tom prilikom biće predstavljeno 10 vrsta dinosaurusa, a najveći među njima visok je oko 12 metara i dugačak oko 18,5 metara.

U predstavi se prikazuje evolucija dinosaurusa, kroz klimatske i tektonske promene koje su se odigravale, i koje su dovodile do istrebljenja mnogih vrsta.

Uz gotovo filmski realizam „Šetnja sa dinosaurusima“ donosi interaktivne scene između dinosaurusa. Može se videti kako dinosaurusi mesožderi evoluiraju do stepena da hodaju na dve noge i kako se biljojedi brane od nasilnijih grabljivaca.

Pred publikom se odigrava istorija sveta – cepaju se kontinenti, suve pustinje nestaju pred bujnim zelenim prerijama, nastaju snažni okeani iz vremena Jure, vulkani grme, a šume gore u požarima, i na kraju ogromna kometa pogađa zemlju i izaziva uništenje vrste koja je 200 miliona godina vladala Zemljom.

Timu od 50 ljudi, među kojima su inženjeri, proizvođači raznih materijala, majstori za pravljenje kože, umetnici, slikari, animatori, trebalo je godinu dana da naprave originalnu produkciju i „ožive“ dinosauruse u prirodnoj veličini.

Ovaj šou nastao je u radionici „Doklends“ u Melburnu (Australija) i nakon nekoliko godina planiranja, u januaru 2007. godine prvi put je prikazan u „Acer areni“ u Sidneju.

Svi termini u Australiji i Americi su bili rasprodati, a produkcija je zaradila 90 miliona dolara i 2007. godine dobila nagradu za „Izvanredno dostignuće u oblasti putujućih produkcija“.

Ulaznice za spektakl biće u prodaji od utorka, 14. aprila.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *