Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

I ROK, I BLUZ, I PSIHODELIJA

Sjajna američka rock-blues-psychedelic grupa „Radio Moscow“ održaće koncert u novosadskom kafeu „Lazino tele“ (L. Telečkog 16) u nedelju, 12. aprila. Što je najlepše – neće se naplaćivati ulaznice! Bend „Radio Moscow“ nastao je pre pet godina, iz saradnje dvojice garažnih punk-hard-rock-psychedelic nastrojenih mladića – gitariste, pevača, kompozitora i bubnjara Parkera Grigsa i basiste Luka Makdafa, uz kasnije pridruženog im saradnika (čuvenog!) Dena Oerbaha.

„Radio Moscow“ svira u retro-rok maniru, karakterističnom za rane sedamdesete godine prošlog veka. Muzički stil benda možemo definisati i kao fuziju bendova kao što su „Black Keys“ i „White Stripes“. Ime su odabrali po propagandi iz doba tzv. hladnog rata – radija „Glas Rusije“ – „Radio Moscow“. Frontmen i gitarista benda Parker svirao je u nekoliko garage punk grupa i tako stvorio zanimljiv spoj energije i neočekivanih promena tempa s gitarskim bluz deonicama. Den Oerbah iz grupe „Black Keys“ čuo je njegove snimke i oduševio se! Ponudio se da im uradi produkciju za prvi album (objavila ga je kuća „Alive Records“, a kritika ga je proglasila za jedno od najboljih muzičkih izdanja u 2007).

Koncert grupe „Radio Moscow“ u „Teletu“ organizovan je u okviru tamošnjeg aktuelnog serijala koncerata (24. marta su na istom mestu svirali Amerikanci „Cheap Time“) pod nazivom „Garažni sokak uživo u Lazinom teletu“, a u saradnji s beogradskom kućom „Bad Music For Bad People“. Sledeći koncert „Garažnog sokaka“ u „Teletu“ biće nastup tuzlanske rokenrol i ritam i bluz atrakcije „No Rules“ 7. maja, dok je ranije najavljena svirka američkog garage rock benda „Two Cow Garage“, kako saznajemo, „pomerena za jesen“.

Izvor: Građanski list EGL

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *