KNJIGA NEDELJE U KNJAŽEVCU: “ŠKOLA” JASMINKE PETROVIĆ, NAJČITANIJE KNJIGE U PROTEKLOM MESECU: “ZMAJEV KOD” (TEA STITON) I “MOJA OMILJENA SUPRUGA “ (TONI PARSONS)

Nebojša Đorđević   Vesti

Prema podacima Narodne biblioteke “Njegoš” iz Knjaževca, knjiga nedelje u ovom gradu je “Škola”, Jasminke Petrović, koju je ilustrovao Dobrosav Živković Bob.

Duhovito napisana i nadahnuto ilustrovana knjiga o školi. Među vrstama nastavnika i učenika sigurno ćete prepoznati i neke koje ste i vi sreli. Učionice, školsko dvorište, kabineti, tetkice, školski odmori i ekskurzije - sve je tu. I još poster pod naslovom: “Igrom do bolje ocene!”. Pa kome još treba neka bolja škola?

Najčitanije knjiige u proteklom mesecu na Dečjem odeljenju ove biblioteke su:

Zmajev kod,Tee Stilton

Hari Poter i relikvije smrti, Džoan Rouling i

Gospođica Divna, Rodžera Hargrivsa.

Ugledni Mišford koledž je omogućio svojim studentima da ih podučavaju eminentne javne ličnosti Mišijatije. Možda i prva među njima je slavna Tea Stilton, koja predaje o ‘jurišnom novinarstvu’… Na koledžu, međutim, susreće nekoliko sjajnih devojaka sa kojima formira muzičku atrakciju - ‘Tea Sisters’! U jeku silnih priprema za predstojeće nastupe, jedan simpatični student misteriozno nestaje…


Na odeljenju za odrasle, knjiga proteklog meseca je:

“Moja omiljena supruga, Tonija Parsonsa,

“Sneg”, Orhana Pamuka i

Prijatelji, ljubavnici i čokolada”, Aleksandra, Mekola Smita.

Izuzetna priča o seksu, ljubavnim borbama i drugim suprugama, iz pera autora svetskog bestselera Čovek i dečak.

Uspešni mladi londonski advokat Bil Holden i njegova žena Beka sele se s četvorogodišnjom kćerkicom u Šangaj. To je grad u usponu, novo središte zlatne groznice, grad prilika i iskušenja, gde se burno stvara bogatstvo i raspadaju brakovi. Bilova advokatska firma smešta porodicu Holden u Rajsko naselje - raskošan stambeni blok pun „drugih supruga” - prelepih devojaka koje izdržavaju bogati tuđi muževi, kakva je i Đinđin Li, bivša nastavnica zaljubljena u ukrštene reči i klizaljke. Posle jednog strašnog događaja Beka i Holi vraćaju se u London - a Bil i Đinđin se zbližavaju. Bil želi da bude bolji čovek od milionera koji izdržava Đinđin Li kao drugu suprugu. Bolji od svakog muškarca koji vara svoju ženu. Beka je njegov najbolji prijatelj. Ali na kraju, može li on Đinđin dati nešto drugačije - može li joj pružiti ljubav koju zaslužuje? I može li istovremeno voleti i svoju ženu?

Moja omiljena supruga je priča o muškarcu i ženi našeg doba, o njihovim borbama, radostima i skrivenim čežnjama. Iznad svega, to je knjiga o tome gde prestaju seks, pustolovina i opsesije, a počinje istinska ljubav.Postavite komentar