Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KNJIŽEVNI KREM NA FESTIVALU PROZE

NOVI SAD Treći međunarodni festival proze, koji se od 15. do 17. aprila održava u Novom Sadu, okupiće devet pisaca iz zemlje i sveta, među kojima i dobitnike prestižnih međunarodnih i domaćih književnih nagrada.

Prema saopštenju organizatora, Kulturnog centra Novog Sada, na ovogodišnjem Festivalu učestvovaće Đerđ Konrad iz Mađarske, Aleksandar Genis, ruski pisac koji živi u Americi, Kristofer Houp iz Engleske, Aleksandar Prokopiev iz Makedonije, kao i domaći pisci Vida Ognjenović, Milica Mićić Dimovska, Laslo Vegel, Goran Petrović i Svetislav Basara.

Tokom tri festivalska dana pisci će čitati svoje tekstove i razgovarati sa učenicima Karlovačke i gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“, a večernji programi odvijaće se na Trgu galerija, u Galeriji Matice srpske, Spomen zbirci Pavla Beljanskog i Poklon zbirci Rajka Mamuzića.

Osim tih galerijskih prostora, prigodnog muzičkog programa, savremene opreme koja će pratiti nastupe pisaca, njihovoj uspešnoj komunikaciji sa učenicima-moderatorima i publikom, doprineće i prevodioci sa engleskog, ruskog i mađarskog jezika, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *