Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

EGZIT NA TAJSMOVOJ LISTI NAJBOLJIH FESTIVALA

Novosadski festival „Egzit“ na petom mestu liste 20 najboljih evropskih muzičkih festivala britanskog lista „Tajms“. List hvali sjajno okruženje festivala, naročito jeftine karte i niske cene usluga.

Ugledni britanski list „Tajms“ je i ove godine novosadski festival „Egzit“ uvrstio na svoju listu 20 najboljih evropskih muzičkih festivala.

Konstatujući da je funta oslabila, taj list ipak poziva Britance da odu na „Egzit“ kako bi obezbedili „svoju festivalsku dozu“, pogotovo što se ide u toplije, sunčanije predele.

„Egzit“ se na „Tajmsovoj“ listi najboljih 20 muzičkih festivala u Evropi nalazi na petom mestu.

U tekstu se podseća na istorijat festivala, a hvale se sjajno okruženje festivala i naročito jeftine karte i niske cene ostalih usluga.

Najbolja među evropskim muzičkim manifestacijama po tom britanskom listu je „Vej Out Vest“ koja se održava u Geteborgu, u Švedskoj.

Interesantno je da se na „Tajmsovoj“ listi 20 najboljih muzičih festivala u Evropi nalazi pet festivala iz okruženja: osim srpskog „Egzita“, tu je mađarski „Siget“, rumunski „B’estfest“, bugarski „Spirit of Burgas“ i hrvatski „T-Mobajl INmjuzik“.

Generalni menadžer „Egzita“ Bojan Bošković rekao je da je taj festival sve popularniji u Evropi, ali da je za mlade Britance to najpopularniji festival van same Engleske.

Ovogodišnji „Egzit“ biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Na ukupno 20 bina pojaviće se mnogi domaći i strani bendovi. Iako kompletna lista učesnika još nije objavljena, imena nekih izvođača već su poznata: Arktik Mankis, Mednes, Karl Koks, Mobi, Kraftverk, Pati Smit i američki bend Korn.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *