Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ĐURIČKU SPECIJALNA NAGRADA

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) iz Beograda obeležilo je juče 61. rođendan dodelom godišnjih nagrada svojim zaslužnim umetnicima. Specijalnu godišnju nagradu JDP-a, koja se dodeljuje u saradnji s Rajfajzen bankom, dobio je glumac Nikola Đuričko za naslovnu ulogu u predstavi „Kandid ili Optimizam“ Voltera, u režiji Aleksandra Popovskog. Đuričko je nagrađen i za izuzetan doprinos visokim umetničkim standardima JDP, rekao je na svečanosti upravnik tog teatra Branislav Cvejić.

Godišnje nagrade JDP-a dobili su glumci Dragan Mićanović, za naslovnu ulogu u Molijerovom „Tartifu“, u režiji Egona Savina, Boris Isaković za ulogu Orgona u toj predstavi, Nikola Vujović za ulogu Tomasa u predstavi „Sanjari“ Roberta Muzila, u režiji Miloša Lolića, a Marija Vicković i Radovan Vujović za glavne uloge u predstavi „Švabica“.

Rediteljka „Švabice“ Ana Đorđević i Miloš Lolić, koji je režirao predstavu „Sanjari“, dobili su godišnje nagrade za „snažnu tragalačku viziju, ostvarenu kroz individualne poetike, ali sa zajedničkom mladalačkom energijom“, rekao je Cvejić. Godišnju nagradu za kostimografiju i poseban umetnički doprisnos u predstavama „Kandid ili Optimizam“ i „Švabica“ dobila je Lana Cvijanović. Nagradu za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“ dobila je Sloboda Mićalović Ćetković za ulogu Elmire u predstavi „Tartif“.
Cvejić je podsetio da je u JDP-u tokom proteklih godinu dana izvedeno sedam premijera.

Izvor: Dnevnik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *