Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ŠETNJA ALEJOM USPOMENA NA NEKA FINIJA VREMENA

Prva dama hrvatske zabavne glazbe Gabi Novak uz Jazz All Star Enemble otvorila je prekrasnim koncertom u četvrtak u ZeKaeMu 4. Jazzarelu

ZAGREBNikakvo čudo da je već iste večeri stigla ponuda za beogradski jazz festival, a vjerojatno će uslijediti i ponude za skopski i ljubljanski. Doista bi bila šteta ovu zvjezdanu ekipu glazbenika, koja se i izvan scene odlično razumije, ne iskoristiti za još koji veliki koncert, pa i u Zagrebu.

Jazz curica iz pedesetih

Koncert je otvorio Boško Petrović instrumentalom i šarmantnom najavom, prisjećajući se Gabi kao jazz curice s kraja 50-ih. Ona je nakon koncerta priznala da je na početku imala tremu kakva je već dugo nije tresla, što je bilo osjetno i u „My Funny Valentine“, u kojoj je pak bio gušt gledati i slušati sparing mladog i starog lava, Matije i Boška. Mislim da nam se u tom trenu nasmiješio i Dražen Vrdoljak, kojem bi dan ranije bio 58. rođendan.

Ovacije i ‘Sretan, sretan put’

Nakon „Ono sve što znaš o meni“, „U registraturi“, „Pjesma je bila moj život“ s odličnim solima puhača, a kroz ritmičnu „Ni ti, ni ja“, sjetnu „Kuću za ptice“ (samo uz Matiju) i tečnu „Pusti me da spavam“, ansambl i Gabi su se opustili pa je drugi dio koncerta bio ležeran poput šetnje alejom uspomena na neka finija vremena.

A iz tih vremena Gabi nam je u zgodno postavljenim Gelinim aranžmanima i sjajnu svirku donijela Prohaskinu „Intimu“, hrvatski prepjev Ellingotonova „Caravana“ te raskošno razigranu i mladenački zaigranu verziju „Pamtim samo sretne dane“ koja je publiku učas natjerala na ovacije i dozivanje na bis. Pjesmom „Sretan, sretan put“ iz filma „H8“ završio je lijep koncert u ZeKaeMu, kao stvorenom za jazz.

Izvor: Jutarnji hr Aleksandar Dragaš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *