Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ARIJE U BAROKNIM ZDANJIMA

Scena iz opere „Evgenije Onjegin“

EVGENIJE Onjegin“ u izvođenju naših operskih prvaka očarao je publiku Ravene, Vićence i Roviga, tokom nedavnog gostovanja ansambla beogradske Opere u Italiji.

Uz pet predstava „Onjegina“, u režiji Radoslava Zlatana Dorića, kojima je dirigovao Johanes Harnajt, gosti iz Beograda su održali jedan gala koncert pod upravom direktora Opere Dejana Savića.
Čuvenu operu Čajkovskog predstavile su – kao Tatjane, Suzana Šuvaković-Savić i Jasmina Trumbetaš-Petrović, dok su u ulozi Onjegina nastupili Vladimir Andrić i Miodrag D. Jovanović. Publika je čula Dejana Maksimovića i Dušana Plazinića u roli Lenskog, dok su kao Olge nastupile Nataša Jović-Trivić i Željka Zdjelar.

– Najpre tokom prve predstave u Raveni, u prelepom teatru u baroknom stilu, a potom, takođe u prelepom zdanju u Vićenci, kao i u Rovigu, doživeli smo ovacije, ogroman aplauz uz braviranje već na ariji i skandiranje na kraju, posebno za Gremina i Tatjanu – seća se Jasmina Trumbetaš, beogradska Tatjana.

Ovo gostovanje ugovoreno je još prošle godine, kada je Opera Narodnog pozorišta u Italiji sa velikim uspehom izvela četiri predstave „Salome“ Riharda Štrausa i dva gala koncerta.

Izvor: Večernje novosti M.N.M

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *