Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„MARATONCIMA“ PRIPALO DESET NAGRADA

Juče u Jagodini završen 38. festival „Dani komedije“

JAGODINA Predstava „Maratonci“ Pozorišta na Terazijama odlukom žirija 38. festivala „Dani komedije“ osvojila je 10 nagrada, među kojima su i nagrada publike (Statueta „Jovanča Micić“) i nagrada žirija (Statueta „Mija Aleksić“).

– Veliki projekat pretvaranja poznate drame i filma u domaći mjuzikl potpuno je uspeo. Ostvareni su u svim aspektima visoki profesionalni dometi pa je ova predstava obeležila festival i predstavlja originalan i značajan doprinos našem pozorištu – rekao je predsednik žirija profesor Vladimir Jeftović.
Žiri koji su osim profesora Jeftovića činili i glumica Mina Lazarević i glumac Tomislav Trifunović, tri ravnopravne nagrade za najbolja glumačka ostvarenja dodelio je Branimiru Brstini za ulogu Kapetana, Biznismena, Psihijatra i Advokata u predstavi „Generalna proba samoubistva“ Dušana Kovačevića, u izvođenju „Zvezdara teatra“, Janošu Totu za uloge Ribara u predstavi „Generalna proba samoubistva“ i za ulogu Aksentija Topalovića u predstavi „Maratonci trče počasni krug“ i Ivanu Jevtoviću za ulogu Bilija Pitona u istoj predstavi. Nagradu „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dobio je Marko Živić za ulogu Đenke Đavola u predstavi „Maratonci trče počasni krug“. Najbolji mladi glumac je Ivan Bosiljčić (nagradu je dobio za ulogu Mirka u predstavi „Maratonci trče počasni krug“), a najbolja mlada glumica je Andrea Erdelj (za ulogu u predstavi „Terapija“ Pozorišta „Kostolanji Deže“ iz Subotice). Nagradu za scenografiju dobila je Marija Kalabić za rad u predstavi „Maratonci trče počasni krug“, za rad u ovoj predstavi nagrade su dobile i Lana Cvijanović i Mojca Horvat za koreografiju i scenski pokret.

Izvor: Blic Online A. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *