Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KENDI DALFER DOLAZI NA NIŠVIL

PHOTO: EPA

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer nastupiće na ovogodišnjem džez festivalu „Nišvil“, koji će biti održan od 13. do 16. avgusta na Letnjoj pozornici niške Tvrđave, potvrdio je Beti organizator manifestacije
Beta

Tridesetdevetogodišnja Kendi Dalfer, kćerka uglednog džez umetnika Hansa Dalfera, na Nišvilu će nastupiti s pratećim bendom i specijalnim gostima. Kendi Dalfer objavila je 12 studijskih albuma, a proslavio je hit Lily was here, koji je s nimila Dejvidom Stjuartom iz grupe Eurythmics. U SAD je gostovala na koncertima, u televizijskim emisijama, a učestvovala je i u snimanju albuma Prinsa, ali je odbila da postane stalni član njegovog benda za svetsku turneju.

Sarađivala je i s Van Morisonom, a 1990. godine svirala je solo deonice u Money i Shine on You Crazy Diamond s grupom Pink Floyd na Knebworth festivalu pred 130.000 posetilaca. Na spisku muzičara s kojima je nastupala i snimala su i Maseo Parker, Mavis Stejpls, Bijonse, ćaka Khan, Dejvid Senborn, Leri Grejem, Markus Miler, Areta Frenklin, Džimi Klif, Džordž Đuk, Blondi i drugi.

Poslednji studijski album Candy Store objavila je pre dve godine, a uskoro se očekuje i novi album pod nazivom Funked Up & Chilled Out, tako da bi nove pesme mogle da budu premijerno predstavljene na Nišvilu.

Izvor: e – Novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *