Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ELEKTRO – PANKERI „MOTOR“ NA TGF

Francusko-američki duet „Motor“ nastupiće zajedno sa „Depeche Mode“ i „Ladytron“ na ovogodišnjem „Tuborg green festu“ (TGF) koji će se održati 20. maja na Ušcu.

„Motor“ svoj zvuk opisuju kao beskopromisnu elektronsku muziku izgrađenu na pankerskoj etici.

Najviše su objavljivali za etiketu „NovaMute“, ali i za druge izdavače, kao što su „Kompakt“ ili „Southern Fried“.

Duo „Motor“ je nastao 2003. godine u Londonu, a čine ga Mister No (Mr. No), avangardni bubnjar poreklom iz Pariza i Brajan Blek (Bryan Black), američki dizajner zvuka i programer koji je devedesetih godina XX veka radio za pop muzičara Prinsa (Prince).

Prvi album „Pleasure and Romance“ izdaju 2005. godine pod imenom „XLover“ etiketu „International DeeJay Gigolo“ koju vodi di džej Hel (DJ Hell), a iste godine produciraju albume za Feliksa da Hausketa (Felix Da Housecat) i Prinses Superstar (Princess Superstar).

Istog leta, ali pod imenom „Motor“ izdaju svoj prvi pravi hit „Sweatbox“, a godinu dana kasnije pojavio im se i prvi album „Klunk“ koji prate dva jednako velika hita „Stuka Stunt“ i „Black Powder“, nakon čega kreću na prve nastupe širom sveta na kojima im se pridružuje i treći član Hugo Menendez (Hugo Menendez).

Ubrzo dobijaju priliku da rade remiks za „Depeche Mode“ i singl „Precious“. Martin Gore je ovaj remiks proglasio najboljim remiksom koji je bend ikada imao.

Sredinom 2007. „Motor“ su izdali album „Unhuman“ koji je još uvek aktuelan zahvaljujući singlovima „Flashback“ i „Ice“.

„Motor“ su dosad, pored „Depeche Mode“, uradili remikse i za Merilina Mensona (Marylin Menson) i Terensa Fiksmera (Terence Fixmera), te za bendove „Nitzer Ebb“, „The Whip“, „Julien-K“ i „Client“.

Sastav se trenutno nalazi u Njujorku gde završavaju svoj treći album „Metal Machine“, i rade remiks za novi singl Kanjea Vesta (Kanye West).

Organizatori festivala saopštili su i da je u prodaji ostalo još oko 200 fan pit ulaznica za „Tuborg Green Fest“, u okviru kojeg će 20. maja na Ušcu nastupiti „Depeche Mode“, „Motor“ i „Ladytron“. Ulaznice za fan pit mogu se kupiti isključivo u filijalama Erste banke po ceni od 3990 dinara.

Ulaznice za parter i VIP tribinu još uvek se mogu kupiti u filijalama Erste banke, kao i putem sajta Gigstix.com. Ulaznice za parter koštaju 2990, a za VIP tribinu 7500 dinara.

U prodaju je pušteno ukupno 30.000 ulaznica za „Tuborg Green Fest“.

„Tuborg Green Fest“ po treći put u Srbiji organizuju „The State of Exit“, „Carlsberg Srbija“ i „Live Nation“.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *