Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KNJIGA INTRIGANTNOG NASLOVA „VODIČ ZA SOLO DEVOJKE“

BEOGRADKnjiga intrigantnog naslova „Vodič za solo devojke“ britanske kolumnistkinje i producenta Imodžene Lojd Veber je konačno prevedena na srpski jezik i mogla bi da postane bestseler u Srbiji.

Lojd Veber ima 30 godina i nije se još udala, iako je veoma zgodna, uspešna i popularna (tvrdi da je broj poslova kojima se bavila i njenih momaka približno jednak) a zapazila je da i u Velikoj Britaniji broj solo žena stalno raste.

To je bio razlog da odluči da napiše knjigu koja će im pomoći, ne da nađu partnera nego da što bolje i lepše žive bez njega.

Autorka nije protivnik bračne ili vanbračne zajednice, ali upozorava solo devojke da ne traće vreme očajnički tražeći princa, jer to će „svakog razumnog muškarca naterati da pobegne glavom bez obzira, naročito ako čuje njen biološki sat kako otkucava pre nego što je ugleda“. Njena je poruka i da ne sede u zapećku, da se ne stide što su „usedelice“, već da iskoriste slobodu, koji im daje njihov status samice na najbolji način.

Knjiga nije klasičan priručnik za samopomoć, koji su veoma popularni i traženi u celome svetu, pa se dobro prodaju i kod nas, već zabavno štivo koje indirektno može i da poduči kako da se živi „punim plućima“, kako da se prepoznaju pravi prijatelji i neguju prijateljstva.

Ona, u nekim slučajevima, mogu da ponude mnogo bolju, sadržajniju vezu nego što je brak, poruka je autorke.

Koliko su saveti i primeri koje navodi Lojd Veber upotrebljivi i primenljivi u našoj sredini samo čitaoci mogu da odrede, ali knjiga sigurno nije štetna, jer ne nudi lažne iluzije. Uz to, pisana je lakim, ljupkim, duhovitim stilom.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *