Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

U2 U ZAGREBU 10. AVGUSTA

Jedna od najpopularnijih grupa današnjice „U2“, nastupiće 10. avgusta na stadionu „Maksimir“ u Zagrebu, potvrđeno je na sajtu „U2.com“, a prenosi promoterska kuća „Lupa“.

Koncert u Zagrebu održaće se u okviru turneje grupe U2 pod nazivom „360°“, koja počinje 30. juna u Barseloni.

Turneja „360°“ najavljena je nakon izdavanja dvanaestog studijskog albuma popularne irske grupe „No Line On The Horizon“, koji je već zauzeo prvo mesto top lista u Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Finskoj, Japanu i Češkoj Republici.

U produkciji „Live Nation“ sastav „U2“ će u okviru turneje „360°“ posetiti 14 gradova širom Evrope, među kojima su i Amsterdam, Pariz, Nica, Dablin, Berlin, London i Zagreb, pre nego što turneju završe u Kardifu (Vels), 22. avgusta. Nakon evropske turneje, uslediće i severnoamerička – a prvi koncert održaće se u Čikagu 12. septembra 2009. „U2“ u Severnoj Americi ostaju do 28. oktobra, posle čega ih očekuju nastupi u ostatku sveta koji će trajati do jeseni 2010.

Na ovoj turneji „U2“ će nastupati na stadionima, a za scenografiju su zaduženi dugogodišnji reditelj koncerata ove grupe, Vili Vilijams (Willie Williams), i arhitekta Mark Fišer (ZooTV, PopMart, Elevation i Vertigo), koji su stvorili inovativni dizajn koji omogućava publici jedinstveno koncertno iskustvo.

„Bend „U2“ se oduvek osećao najbolje kad bi ga okruživala publika zato ova pozornica predstavlja divovski korak napred. Sa 95 posto ulaznica po ceni manjoj od 95 evra, od toga desetak hiljada ulaznica po ceni od tridesetak evra, zaista smo se trudili obožavaocima osigurati kupovinu ulaznica po pristupačnoj ceni, a da im je pri tome zagarantovan odličan pogled na pozornicu“, izjavio je povodom dizajna nove bine menadžer benda Pol Mekginis (Paul McGuinness).

Ulaznice za koncerte sastava „U2“ na turneji „360°“ biće u prodaji od petka, 13. marta.

Sve informacije o zagrebačkom koncertu grupe „U2 biće objavljene početkom sledeće nedelje.
U2 TURNEJA 360°

Evropska turneja:

30. jun – Barselona
7. jul – Milano
11. jul – Paris
15. jul – Nica
18. jul – Berlin
20. jul – Amsterdam
24. jul – Dablin
31. jul – Geteborg
6. avgust –Hožov
10. avgust – Zagreb
14. avgust – London
18. avgust – Glazgov
20. avgust – Šefild
22. avgust – Kardif

Severnoamerička turneja:

12. septembar – Čikago
16. septembar – Toronto
20. septembar – Boston
24. septembar – Njujork

U septembru i oktobru, „U2“ takođe će posetiti i Atlantu, Šarlotsvil, Dalas, Hjuston, Las Vegas, Los Anđeles, Norman, Finiks, Tampu, Vašington i Vankuver.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *