Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SRBIJA – AUSTRALIJA 1:1

ŠANGAJFudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas u Šangaju nerešeno sa Australijom 1:1 na početku takmičenja u Grupi A na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Reprezentacija Srbije je bila bolja u prvom poluvremenu, imala je terensku inicijativu, a najbolje šanse propustio je Zoran Tošić u trinaestom i 37. minutu, kada je pogodio prečku, i na kraju prvog poluvremena. Fudbaleri Srbije su igrali bolje i u nastavku, a najbolje prilike su imali Tošić u 62. minutu i Fejsa šest minuta kasnije. Australija je prva stigla do gola. Strelac je u 69. minutu bio Ruben Zadkovič. U 72. minutu šut Kolarova brani Federići, da bi dva minuta kasnije rezervista Australije Bili Celeski pogodio stativu. Izjednačenje Srbiji doneo je Slobodan Rajković golom u 78. minutu. Miljan Mrdaković je u 87. minutu propustio odličnu priliku da Srbiji donese prvu pobedu na olimpijskom turniru.

Drugu utakmicu Grupe A kasnije danas odigraće Argentina i Obala Slonovače. Srbija će narednu utakmicu turnira igrati u nedelju, 10. avgusta sa Obalom Slonovače, a tri dana kasnije odmeriće snage sa Argentinom.

Izvor: Radio televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *