Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DAN NARODNE BIBLIOTEKE

Beograd je dobio novu knjižaru i to u jednom od najlepših delova grada, na svetosavskom platou, u Narodnoj biblioteci Srbije.

Otvaranjem kafe knjižare, obeležen je i Dan Narodne biblioteke, a tom prilikom Svetislavu Basari uručena je nagrada za najbolju knjigu od najčitanijih u mreži javnih biblioteka Srbije.

Iako je Narodna biblioteka Srbije zbog renoviranja zatvorena za čitaoce, u njoj od sada postoji mesto gde se uz kafu može pročitati ili kupiti dobra knjiga.

Otvaranje kafe knjižara Narodne biblioteke, skroman je ali lep način da se proslavi i rođendan ove institucije, osnovane 27. februara 1832. godine.

Tradicionalno, uručena je i povelja za najbolju knjigu od najčitanijih u srpskim bibliotekama u 2008. godini, koja je pripala Svetislavu Basari za roman „Uspon i pad Parkisonove bolesti“.

U užoj konkurenciji za ovu nagradu, prema odluci sedmočlanog žirija koji čine ugledni bibliotekari, našli su se i romani „Ruski prozor“ Dragana Velikića, „Mango“ Ljubice Arsić i „Poljubac“ Gordane Ćirjanić.

Izvor: Studio B

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *