Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„VAN GOGH“ VEČERAS U KNJAŽEVCU

Večeras u 20h, na platou ispred Doma Kulture u Knjaževcu, a povodom Dana opštine ovog grada, nastupiće rok sastav „Van Gogh.“ Stariji poštovaoci (čitaj srednja generacija) muziciranja ove grupe, a i mladji naraštaji, imaće priliku da uživaju u prepoznatljivom soundu, koj ise, eto dopao i Evropi (MTV Adria nagrada).

Grupu su, inače osnovali gitarista Zvonimir Đukić – Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u januaru 1986. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, Van Gogh. Ubrzo nakon toga grupa prestaje sa radom.

Zvonimir Đukić je obnovio „Van Gogh“ 1990. godine, i grupa izdaje singl „Gubiš me“. Tokom 1991. pojavljuje se album „Svet je moj“, na kome je pored gitare Đukić preuzeo i ulogu pevača. Pored njega od originalne postave je ostao samo Srboljub Radivojević, a na albumu su svirali i klavijaturista Vlada Barjaktarević, basista Aleksandar Barać i veliki broj gostiju. Na sledeća dva studijska albuma „Strast“ (1993) i Hodi (1996) grupa je svedena na trio Đukić/Barać/Radivojević. Međutim, nakon toga Barać napušta grupu. 1999. godine izlazi album „Opasan ples“. Novi basista grupe postao je Dušan Bogović, ali i njega je ubrzo zamenio Dragan Ivanović. Krajem 2002. godine izašao je album „DrUnder“.

Nakon pauze od skoro četiri godine sedmi studijski album grupe Van Gogh, nazvan „Kolo“, pojavio se u prodaji 24. maja 2006. 2007. godine su osvojili MTV Adria nagradu za najboljeg regionalnog izvođača (Best Adriatic Act).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *