Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RAZGRABLJENE KARTE ZA AC/DC

Za tri sata prodato 23.000 ulaznica

PHOTO: Stock

Za tri sata u Srbiji su razgrabljene ulaznice za koncert australijskog benda AC / DC koji će se održati 26. maja na stadionu Partizana u Beogradu

Kako piše dnevni list Blic, 23.000 karata je pušteno u prodaju u petak a Srbija je prva zemlja u kojoj su ulaznice rasprodate. Pored njih, u prodaju je u regionu pušteno još 22.000 karata.

„Od ulaznica namenjenih za fanove iz Srbije za samo tri sata rasprodate su sve karte za parter, dok je ostalo samo nekoliko karata za tribine koje su rezervisane, ali još nisu podignute. Ukoliko za nekoliko dana rezervisane karte ne budu bile kupljene, mi ćemo i to malo pustiti u prodaju“, rekao je za Blic portparol produkcijske kuće Komuna Aleksandar Radoš.

Međutim, u izjavi za e-novine, Radoš je rekao da je velika verovatnoća da Srbija, pošto je prva zemlja u regionu u kojoj su rasprodate karte, dobije dozvolu od menadžmenta benda da deo karata iz regiona bude prebačen na njeno tržište. Karte će biti po istoj ceni, od 3.900 do 11.000 dinara.

Legendarni australijski hard rok bend objavio je 2008. novi album Black Ice, prvi posle osmogodišnje pauze. Album je za samo nedelju dana posle objavljivanja zauzeo prvo mesto na listama u 29 zemalja i dobio status platinijumskog u SAD, Australiji, Kanadi, Švedskoj, Norveškoj, Češkoj, Nemačkoj… Black Ice je za dva meseca prodat u preko šest miliona primeraka.

„Black Ice je najbolja ploča koju je ovaj bend snimio poslednjih decenija“, napisao je kritičar lista Washington Post, dok je prvi singl sa povratničkog albuma Rock N Roll Train nominovan za nagradu Grammy u kategoriji najbolje rok izvedbe.

AC/DC postoji od 1973. godine i najslavniji je bend iz Australije. Svrstava se, takođe, među najvažnije i najuticajnije bendove hard roka i hevi metala, premda njegovi članovi tvrde da sviraju rokenrol. Kako god, AC/DC pesme TNT (1975), Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976), Let There Be Rock, Whole Lotta Rosie (1977), Highway To Hell (1979), You Shook Me All Night Long, Back In Black (1980), For Those About To Rock (1981) i Thunderstruck (1990) postale su deo globalne rok lektire.

AC/DC je peti najprofitabilniji sastav i deseti najprofitabilniji izvođač muzike na teritoriji SAD, sa više prodatih primeraka albuma nego što ih imaju Madona, Maraja Keri i Majkl Džekson.

Grupu su u Sidneju formirali gitaristi, braća Malkolm i Angus Jang, a scensko odevanje potonjeg – školska uniforma i kratke pantalone – postalo je zaštitni znak AC/DC. Grupa je počela da stiče kultni status 1976. godine, kada je njen drugi australijski album TNT objavljen na tržištu SAD i Evrope, pod izmenjenim nazivom High Voltage. Ali, istinski komercijalni uspeh u Americi i svetu je ostvarila s albumom Highway To Hell (1979).

Potom je AC/DC zadesila tragedija kada je njen drugi zaštitni znak, pevač Bon Skot, preminuo sticajem nesrećnih okolnosti. Bend je, međutim, našao srećnu zamenu u Brajanu Džonsonu i s njim snimio bestseler album Back In Black (1980). Danas, posle Trilera Majkla Džeksona, to je drugi najprodavaniji album na planeti, koji je otišao u 45 miliona primeraka.

Ostali albumi grupe AC/DC prodati u više od pet miliona kopija su Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976/1981), Highway To Hell (1979), For Those About To Rock (1981), Who Made Who (1986) i The Razor’s Edge (1990).

Komuna je predlagala da beogradski koncert bude na Hipodromu ili na Ušću, ali je menadžment AC/DC – koji je u decembru bio u Beogradu – rekao da australijski hard rokeri insistiraju na stadionskim svirkama.

Izvor: e – Novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *