Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GLUMAC DEJVID TORNTON NA FESTU

Američki glumac Dejvid Torton, koji će biti gost predstojećeg Festa na premijeri svog filma „Tamo i ovde“ u režiji Darka Lungulova, izjavio je da se veoma raduje ponovnom dolasku u Beograd.

Kako je najavio domaći producent „Kino kamera“, posle projekcije, na svečanom zatvaranju Festa, 1. marta, publici će se pokloniti autorska i glumačka ekipa, u kojoj su, uz Tortona, Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Feđa Stojanović, Goran Radaković, Jelena Mrđa i drugi.

„Srećan sam što ću se ponovo sresti sa mojim prijateljima. Velika mi je čast što će baš naš film zatvoriti Fest“, rekao je Torton.

„Nadam se da će publika uživati u filmu barem onoliko koliko sam ja uživao radeći ga“, dodao je on.

Ta savremena drama prati i ukršta živote njujorškog saksofoniste i srpskog emigranta, povezujući njihove i sudbine njima dragih ljudi na relaciji Beograd-Njujork.

Lungulov je istakao da je srećan i počastvovan što će njegov debitantski igrani film zatvoriti Fest.

„Mislim da je to pravo mesto da ‘Tamo i ovde’ počne svoj život. Beograd je jedan od glavnih junaka u ovoj priči. Za mene je Fest poseban festival, tu sam gledao filmove koji su me oblikovali. Drago mi je što će beogradska publika biti prva koja će videti ovaj film i što ćemo se na taj način zahvaliti svima na podršci ovom projektu“, naglasio je Lungulov.

U filmu jednu od uloga tumači i Tortonova supruga, poznata pop pevačica Sindi Loper, koja je za film napisala i jednu pesmu.

Ona neće moći da dođe na Fest zbog drugih obaveza, pošto je nominovana za prestižnu „Gremi“ (Grammy) nagradu, ali producent najavljuje da se njen dolazak može očekivati na jesen, kada je planirano prikazivanje filma u beogradskim biskopima.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *