Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PERFORMANS MIKIJA TRIFUNOVA ODUŠEVIO SARAJEVSKU PUBLIKU

Poezija vrhunskih pjesnika u interpretaciji glumaca i muzičara. Neuobičajen izraz za našu sredinu, rekao Trifunov…

Na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu preksinoć je održana premijera muzičko-poetskog performansa „Svjedok“ koji je režirao glumac Miodrag Miki Trifunov.

Nepunih sat vremena brojna publika uživala je u vrhunskoj poeziji svjetskih i bh. književnika poput Brehta (Brecht), Lorke (Lorca), Kiplinga, Ujevića, Antića, Dizdara, a sarajevskom glumcu se na sceni pridružio i mladi kolega Boris Ler u ulozi klauna.

Recitovanje poezije Trifunov je izveo uz muzičku pratnju gitarista Hame Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića iz sarajevske grupe „Konvoj“, kontrabasiste Muamera Đoze, violiniste Adnana Buljušmića te muškog vokalnog ansambla „Bassett“.

Nakon uspješne premijere i burnog aplauza publike, Trifunovu su stizale brojne čestitke.

– Jako sam zadovoljan. Ovaj aplauz koji sam čuo je najbolji pokazatelj da smo predstavu odlično napravili, a pogotovo jer je riječ o tipu umjetničkog izraza koji je neuobičajan za našu sredinu i koji nije govor svakodnevnice – rekao je Trifunov.

Ponosan na predstavu bio je i Boris Ler koji je istakao da mu je bila velika čast raditi sa Mikijem Trifunovom, jednim od rijetkih umjetnika koji se bavi ovom vrstom scenskog izražavanja.

Izvor: Dnevni Avaz A. GRABOVAC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *