Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BODA NINKOVIĆ: NEĆEMO DA NAS NIKO UCENJUJE

GLUMCA Slobodana – Bodu Ninkovića, osim u TV serijama i pozorištu, publika ne viđa često na velikom platnu. Pre uloge u „Drugu Crnom“ igrao je u „Poteri za Srećkom“, „Made in JU“ i „Anđelima 2″. Zato s velikim nestrpljenjem, odmah posle premijere filma Radeta Markovića, iščekuje i dugo najavljivanu priču Dušana Kovačevića u režiji Srđana Dragojevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“.

– Nažalost, malo se snima, zato se i veselim svakoj filmskoj ulozi. Prošlo je već godinu i nešto dana otkako je završena „Aždaha“, ali se čekalo jer je bilo problema s novcem. Sada je valjda i to regulisano, verovatno će i nas isplatiti do kraja. Video sam film i zaista je ozbiljan za naše uslove.

* U filmu „Drug Crni u NOB-u“ glumci su, zbog nedostatka novca, igrali i po nekoliko uloga.

– Rade je napravio fazon da svako od nas igra po nekoliko likova, a u stvari je bio i finansijski problem angažovati toliko glumaca. Uspeo je u tome, da taj nedostatak novca pretvori u prednost.

* Takav način rada ipak je neodrživ?

– Pričamo u poslednje vreme o osnivanju „Junajted artista“. Tako bi glumci uzeli stvari u svoje ruke. Da probamo, ako već radimo, a nismo sigurni da ćemo biti plaćeni, da bar svoj rad ulažemo u nešto konkretno, a ne da nas drugi ucenjuju.

* Dosta glumaca se već bavi producentskim poslom, ali to bi bilo nešto drugačije.

– Svi znamo da je film skupa igračka. Ljudi žele i dalje da rade, što je dobro. U filmski posao, međutim, često ulaze i oni koji ne znaju posao, sa kojima je nemoguć dogovor, jer oni imaju sasvim druge pobude. Možda čak misle da je zgodna prilika da se opere novac, a to nas glumce najviše nervira.

* S obzirom na finansijsku situaciju, biće još teže snimati?

– Mi smo se i sa ovim filmom mučili. Snimili smo za osam nedelja 15 epizoda i film. Srećom, uspeli smo, ali

ovim filmom mučili. Snimili smo za osam nedelja 15 epizoda i film. Srećom, uspeli smo, ali da smo imali još tri nedelje bilo bi opuštenije i sigurno bi sve bilo još bolje. Kod nas najmanje nedostaje entuzijazam, ali moramo da se dogovorimo oko najosnovnijih stvari, uzajamnog poštovanja. To je ono što će umnogome da olakša naš posao. Niko ne gaji iluziju da od filma kod nas može da se obogati, ali može da se živi normalno.

PREMIJERA „DRUGA CRNOG“

POSLE velikog hita „Crni Gruja i kamen mudrosti“, domaća publika  će u Sava centru premijerno videti i nastavak priče „Drug Crni u NOB-u“. Deo glumačke ekipe, posle novinarske projekcije u bioskopu „Takvud“, juče je u šaljivom tonu komentarisao film Radeta Markovića. Srđan Miletić je jedini od prisutnih priznao da je gledao skoro sve domaće ratne filmove, dok su se Marinko Madžgalj, Boris Milivojević i Sobodan – Boda Ninković dugo prisećali „Kozare“, „Sutjeske“ i „Užičke republike“. Interesantno je da većina glumaca igrala i po nekoliko likova, a Madžgalj je „ušao“ i u ženske krpice.

– Meni je bilo super a izgleda i mojim kolegama – rekao je Madžgalj. – Izjavljivali su mi ljubav, bila je liberalna ekipa, evo recimo Srđanu sam se jako dopao.

Glavne uloge u filmu poverene su Nenadu Jezdiću, Nikoli Koji, Velimiru – Bati Živojinoviću, Neli Mahajlović. Film kreće u bioskope sa deset kopija i prikazivaće se svuda u Srbiji gde još ima bioskopa.

KLINIKA

* Nije siguran ni nastavak serije „Naša mala klinika“?

– Trebalo je da radimo još najmanje jednu sezonu. Trenutno ne znam šta će biti sa serijom, postoje nagoveštaji da će se privremeno stopirati. Šteta, jer to je dobar primer, i produkcijski i organizaciono, da sve može da funkcioniše kako treba.

Izvor: Večernje Novosti B. Niković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *