PLES BUENOS AJRESA U BEOGRADU

Nebojša Đorđević   Vesti

Tango festival od 4. do 7. septembra

Internacionalni beogradski tango festival biće održan od 4. do 7. septembra u Beogradu, a predstaviće se vrhunski umetnici iz zemlje i inostranstva, biće organizovane plesne večeri i seminari, čime se i publici pruža mogućnost da istraži i razvije svoje kreativne potencijale.

Festival će 4. septembra u Kolarčevoj zadužbini otvoriti „Tango spektakl”, program zamišljen kao vremeplov kroz sve periode i pravce kroz koje je tango prolazio tokom svoje evolucije. Ove godine u „Tango spektaklu” učestvovaće beogradski „Beltango quinteto”, uz gostovanje osam plesača iz Argentine. Narednih dana u hotelu „Admiral” i Centralnom klubu Vojske Srbije biće održani programi „Tango bal” i „Gran milonga”, kao gala tango plesnih večeri, u kojima će učestvovati domaći i strani plesači, muzičari i ljubitelji tanga, uz muziku nemačkog di-džeja Mihaela Rila.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 7. septembra, na Trgu Republike biće održan performans „Square Milonga”, vrhunac festivala zamišljen kao vid upoznavanja domaće publike sa tango kulturom i pokušaj da se tradicija uličnog tanga i njegovih korena preseli za trenutak sa ulica i luke Buenos Ajresa u Beograd. Tom prilikom će nastupiti beogradski orkestar „Tango Juventud”.

Izvor: Blic M.V.3 komentara na “PLES BUENOS AJRESA U BEOGRADU”

  1. Gordana Kaže:

    Nadam se da cu biti na trgu tog dana.Pozivam te ,Nebojsa na najerotskiji ples…..

  2. Pesnik Kaže:

    Za Gordanu: Već držim ružu u ustima!

  3. Pesnik Kaže:

    Za Gordanu: Još mnogo slavlja na ovaj dan: Srećan rođendan!

Postavite komentar