Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

INSPIRISALI IH DRAGAN BJELOGRLIĆ I JASNA ŽALICA

Produkciju će potpisati „Cobra film“ iz Beograda • Okrutno-nježna priča o ljubavi i prijateljstvu…

Sa svojim bratom Antonijom, bh. reditelj Pjer Žalica završio je scenarij za novi igrani film „Tuđa krv“, kojim je, kaže, veoma zadovoljan i koji će uskoro biti preveden i na njemački jezik.

Film je priča o mladiću iz Kanade koji, tragajući za stricom, u dalekoj zemlji na Balkanu pronađe svog oca. U vrtlogu neočekivanog, često neželjenog, ali konstantno neizbježnog miješanja i prolijevanja krvi, rađa se okrutno-nježna priča o ljubavi i prijateljstvu.

Pjer Žalica ističe da će glavna muška uloga biti povjerena mladom njemačkom glumcu, dok će glavnu žensku ulogu također igrati veoma mlada glumica iz regije, ali da još uvijek nije napravljen njihov izbor.

– Sada ulazimo u fazu priprema, a početak snimanja ovisi o Draganu Bjelogrliću i njegovoj producentskoj kući „Cobra film“ iz Beograda, koja je i producent filma. Bilo bi realno za očekivati da će snimanje filma biti završeno u narednoj godini. Dragan Bjelogrlić i Jasna Žalica imat će, najvjerovatnije, velike uloge u filmu, što mi je i prvobitna želja, jer su nam njih dvoje bili inspiracija dok sam pisao likove – rekao nam je Žalica.

Dodaje da glavni tok radnje prati ljubavnu priču između dvoje veoma mladih ljudi u abnormalnim društvenim i historijskim uslovima, ističući da je priča veoma aktuelna jer govori o nacionalizmu i fašizmu u svom najgorem obliku.

Izvor: Dnevni avaz A. GRABOVAC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *