Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OVE SEZONE MORATE IMATI NEŠTO ŽUTO

Ove sezone sunce dobija konkurenciju koja provereno funkcioniše i tokom tmurnih zimskih dana. Reč je o žutoj boji.

Skoro svi modni kreatori imaju u novim kolekcijama ovu boju. Bilo da se radi o haljini, blejzeru ili džinsu, modno osvešćene dame moraju imati nešto žuto.

Lola Goldenberg se bavi istraživanjem boja i nimalo je ne čudi ovogodišnji modni trend. Ona je taj pravac, naravno, predvidela još prošle godine u svom izveštaju u kome predstavlja boje koje će preplaviti modne scene, piše Dojče Vele (Deutsche Welle).

„Žuta je vrlo individualna i jaka boja koja mnogo otkriva. Hrabrost za nošenje odeće u žutoj boji pokazuje hrabrost da izrazite svoju ličnost. Baš kada se radi o kreativnosti i ekstrovertnosti, uvek ćemo se iznova sretati sa žutom bojom“, kaže Lola Goldenberg.

Redakcija nemačkog modnog časopisa Brigite planira da prikaže žutu modnu liniju. Nimalo lak zadatak, jer se žuta boja teško kombinuje sa ostalim bojama. Urednica modne rubrike, En Valer, u redakcijskoj rekviziti proba koje boje mogu da se nose uz žutu nijansu.

„Čovek poželi malo da iznenadi okolinu, da izrazi samopouzdanje, no, ipak je neophodno uskladiti ovu boju sa ostalim delovima garderobe. Pogledajte malu štrikanu jaknu preko haljine. Naravno, nedopustivo je imati samo žutu boju u garderobi“, objašnjava En Valer.

Ali, morate da pripazite: već kod izbora žute nijanse moguće je najstrašnije pogrešiti. „Postoji žuta boja koju viđamo u saobraćaju i koja se teško kombinuje. To je taj sasvim topli ton. Evo sada sam spojila jedni tašnu i jedan bikini, nasuprot tome je hladni žuti ton, više prema limun žutoj boji. E, to je žuta boja koja odgovara“, kaže modna urednica.

Živi tonovi ne stoje svakome, pogotovo ne plavokosim ženama. Ali nema potrebe za panikom – sa žutim cipelama ili torbom možete prošetati i modnom pistom ove sezone.

Izvor: (MONDO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *