Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

LJUBAVNO PISMO EDIT PJAF PRODATO ZA 1.500 EVRA

Photo: Reuters

Strastveno ljubavno pismo koje je legendarna francuska šansonjerka Edit Pjaf uputila jednom perspektivnom grčkom glumcu pre više od pola veka, prodato je na aukciji u Atini za 1.500 evra.

Edit Pjaf, koja je umrla od raka 1963. u 47-oj godini, napisala je pismo grčkom glumcu Dimitrisu Hornu 1946, dva dana nakon što ga je upoznala u Atini. Iste godine je snimila svoju najpopularniju pesmu „La vie en rose“.

Pevačica, koja je imala niz ljubavnih veza i ceo život se borila sa zavišnosću od droge i alkohola, pisala je Hornu iako je već bila u romantičnoj vezi sa francuskim glumcem i pevačem Ivom Montanom.

U aukcijskom katalogu objavljen je odlomak iz pisma u kojem Edit Pjaf tepa Dimitrisu Hornu: „Volim te kao što nikada nisam volela. Taki, nemoj da pustiš moje srce da umre!“.

Prema rečima organizatora aukcije Petrosa Vargosa, ljubav šansonjerke i glumca nije zaživela ili zato što Horn, šest godina mlađi od nje, nije delio njenu strast, ili zato što su oboje u to vreme već imali ljubavne partnere.

Pismo, telegram i program njenog nastupa u Atini prodati su na aukciji održanoj u Hotelu Plaza u Atini.

Izvor: Blic Online/ Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *