Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„GRAN TORINO“ NAJGLEDANIJI U AMERICI, „MADAGASKAR 2“ U SVETU

Film „Gran Torino“ Klinta Istvuda (78) dospeo je na prvo mesto liste najgledanijih ostvarenja prošle nedelje u Severnoj Americi. Ovo ostvarenje imalo je ograničeni debi još pre četiri nedelje, a sada je konačno ušlo u veći broj sala (sa 84 na 2.808) i zaradilo 29 miliona dolara (ukupno 40). Interesantno je da je ovo najuspešniji Istvudov debi svih vremena. „Gran Torino“ u domaće bioskope stiže 5. marta, posredstvom kuće Tuck.

Drugo i treće mesto osvojili su debitanti – malo uspešnija bila je komedija „Kad neveste zarade/Bride Wars“ sa 21.5 milion dolara koja donosi priču o dve prijateljice (En Hatavej i Kejt Hadson) koje pokušavaju da jedna drugoj unište venčanje, pošto su oba zakazana istog dana. Beogradsku premijeru ovog filma Tuck najavljuje za 22. januar. Horor „The Unborn“, sa pričom o ženi koju progoni duh koji je možda njen nerođeni blizanac, zaradio je 21.09 miliona dolara. Poslednji novitet na listi je na devetom mestu, drama „Not Easily Broken“, sa 5.6 miliona dolara.

Film „Madagaskar 2″, pak, i dalje je najgledaniji u svetu, tokom pet od svojih šest nedelja boravka u bioskopskim salama van teritorije Severne Amerike. Poslednjeg vikenda animirani nastavak je zaradio 15.8 miliona dolara iz 61 zemlje (ukupno 366 miliona), a najveća zarada stigla je iz Južne Koreje (dva miliona) gde je upravo počeo da se prikazuje. Na drugm mestu je mračna drama „Seven Pounds“ sa 13.4 miliona iz 15 zemalja, dok je treća „Australija“ sa 12.3 miliona iz 57 zemalja. Diznijeve „Priče za laku noć“ su četvrte sa 9.3 miliona dolara iz 24 zemlje (ukupno 60.1 milion), dok je SF rimejk „Dan kada je Zemlja stala“ peti sa sedam miliona dolara iz 44 zemlje (ukuno 140).

Izvor: Danas V.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *