Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

HALED HOSEINI NAJPRODAVANIJI U DECEMBRU

Romani Haleda Hoseinija „Lovac na zmajeve“ i „Hiljadu čudesnih sunaca“, u izdanju beogradske „Lagune“, naprodavanije su knjige u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj u decembru, pokazalo je istraživanje Internet portala „Knjizara.com“.

Na trećoj poziciji decembarske liste bestselera „Knjizare.com“ nalazi se roman „Brida“ Paula Koelja, u izdanju beogradske „Paideje“, a sledi knjiga Ronde Bern „Tajna“.

Na petom mestu je roman Japanca Harukija Murakamija „Kad padne noć“ koji je objavila „Geopoetika“ iz Beograda, a na šestoj poziciji je novi roman Karlosa Ruisa Safona „Igra anđela“, nastavak njegovog prethodnog veoma popularnog romana „Senka vetra“, u izdanju „Čarobne knjige“.

Među prvih deset su i tri knjige domaćih autora: „Azbuka mog života“ Mirjane Bobić Mojsilović, „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović i „Dovoljan razlog“ Marije Jovanović, kao i kontroverzni roman „Dragulj Medine“ američke spisateljice Šeri Džons.

Istraživanje je sprovedeno u beogradskim knjižarama „Beopolis“, „Papirus“, „Mamut“, „Plato“, „Globosino Aleksandrija“, „Geca Kon, „Stubovi kulture“, „Dereta“, „Madlenianum“ i „B92 Shop“, kao i u najvećim knjižarama u Banjaluci, Kotoru, Herceg Novom, Zrenjaninu, Subotici, Šapcu i Podgorici.

Izvor: Mondo /(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *