Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

САОПШТЕЊЕ „ИСТОЧНИКА“

Саопштење Друштва за српску духовну и биолошку обнову «Источник»

Имајући у виду и чињеницу да смо ми једна од Општина са најмањим наталитетом у Србији и да се број становника смањује алармантном брзином, Друштво за српску духовну и биолошку обнову «Источник» je упутило јавни позив политичким странкама које учествују на локалним изборима у Књажевцу да подрже реализацију пројекта «Покрет за Живот» на територији општине Књажевац.

Због значаја овог пројекта за опстанак српскога народа на својим вековним просторима као и у општини Књажевац, сматрали смо да нема потребе спорити се око овог питања. Надали смо се подршци свих странака и обећали да ћемо јавно саопштити имена партија које су подржале «Покрет за Живот», што овог пута и чинимо, позивајући грађане да гласају за њих на предстојећим изборима.

Редослед партија које су дале подршку «Покрету за Живот» дат је по редоследу њиховог одзива на наш позив.

Писмену подршку покрету су дале следеће странке: Српска Радикална Странка, коалиција Нова Србија – Покрет Снага Србије, коалиција Социјалистичка Партија Србије – Партија Удружених Пензионера Србије.

Усмену подршку су дале следеће странке: Демократска Странка Србије, Демократска Странка и Српски Демократски Покрет Обнове, Народна Радикална Странка, Српски Покрет Обнове, Либерално Демократска Партија.

Г17 + подржава реализацију Покрета за живот на територији општине Књажевац али не и остале активности нашег удружења.

Негативних одговора на наш позив није било.

Све политичке партије истичу да у својим програмима имају предвиђену борбу против беле куге и повећање наталитета.

Са надом да ће ефекти наше сарадње дати резултате у наредном периоду позивамо грађане да изађу на предстојеће изборе и према својој савести одлуче коме ће поверити свој глас.

Како радили тако нам и Бог помогао!

У име Друштва за српску духовну
и биолошку обнову ИСТОЧНИК,
Саша Илијић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *