Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI NASLOVI LAGUNE I MONO – MARIJANE

Beogradska „Laguna“ priprema prevod biografije grupe „Depeš mod“, a među naslovima kojima će ta izdavačka kuća obradovati svoje čitaoce tokom 2009. godine jeste i novi roman Igora Marojevića.
knjige2.jpg

Biografiju grupe „Depeš mod“, koja će u maju nastupiti u Beogradu, prevodi Dejan Cukić, a knjiga će se naći u prodaji uoči koncerta, najavljeno je iz „Lagune“.

Pored novog romana Igora Marojevića „Prater“, iz te izdavačke kuće najavljeno je i mnoštvo drugih naslova, među kojima su „Veliki istorijski vremeplov“ Aleksandra Gajovića i knjiga „Iščezli kontinenti“ Bila Brajsona.

Beogradska izdavačka kuća „Mono & Manjana“ za početak ove godine najavila je srpski prevod romana „Kratki i čudesni život Oskara Vaa“ Džunoa Dijaza, dobitnika Pulicerove nagrade za književnost 2008.

Glavni junak romana je bucmasti tinejdžer, knjiški moljac koga svi smatraju čudakom i koji živi za trenutak kada će postati dominikanski Tolkin i pronaći pravu ljubav. Stvarnost se, međutim, ne poklapa s njegovim željama.

Poigravajući se odlomcima i asocijacijama iz oblasti popularne kulture, književnosti, muzike, filmova i stripova, Dijaz prikazuje nekoliko decenija istorije, prikazujući istovremeno bogato dominikansko nasleđe i savremeni život pod uticajem američke kulture.

„Mono & Manjana“ za ovu godinu priprema i dve nove knjige iz edicije „Istorija čovečanstva“, o srednjem veku i kulturama starih američkih naroda, zatim Veliku Larusovu ilustrovanu enciklopediju u pet tomova, kao i novu ediciju „Leksikoni“, čije će prvo kolo biti posvećeno gastronomiji.

Najavljeni su i novi naslovi iz edicije posvećene tajnovitim i legendarnim bićima i fenomenima – „Čudovištologija“ i „Špijunologija“, u kojoj su do sada objavljene luksuzno opremljene knjige o zmajevima, čarobnjacima, gusarima i princezama.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *