ŠERBEDŽIJA ODUŠEVIO PUBLIKU

Mirjana Stanojevi?   Muzika, Vesti

Rade Šerbedžija nastupio u velikoj sali Centra “Sava” sa gostima gitaristom Miroslavom Tadićem, tamburašem Momom Nikolićem i čelistkinjom iz Los Anđelesa Ejpril Kafri. Specijalni gost bio je Đorđe Marjanović.

Istaknuti glumac i pevač svetskog renomea Rade Šerbedžija nastupio je u punoj velikoj sali Centra “Sava”, u pratnji renomiranih umetnika gitariste Miroslava Tadića, tamburaša Mome Nikolića i čelistkinje iz Los Anđelesa Ejpril Kafri.

Koncert je počeo pesmom “Imam pjesmu za tebe” sa novog istoimenog albuma, koji je Šerbedžija priredio u saradnji s Tadićem, a nastavio se u prepoznatljivoj atmosferi topline, nostalgije i sete, uz vino i poeziju, zbog koje beogradska publika svake godine s nestrpljenjem iščekuje njegove koncerte.

Šerbedžija je predstavio publici kompozicije sa novog albuma, među kojima su i neke pesme Arsena Dedića u novom aranžmanu, ali i podsetio na nezaobilazne “Ne daj se Ines”, “Oj, Liko” i druge.

Pevač je zahtevao da svetla budu upaljena kako bi video publiku dok je rečitovao stihove pesme “Do poslednjeg daha”, posvećene svom drugu iz Vinkovaca, a posebnu draž koncertu dala je njegova autobiografska pesma “Hamlet mašina”.

Na repertoaru su bile i pesme posvećene njegovoj ćerki Milici i supruzi Lenki, kao i pesma koja je, po rečima Šerbedžije, bila jedna od omiljenih Nikole Tesle - “Vehni, vehni fijolica”.

Nezaboravan trenutak bio je pojavljivanje Đorđa Marjanovića u publici, s kojim je Šerbedžija otpevao “Devojko mala”, a publika je na nogama pozdravila legendu srpske muzike.

Posle dvočasovnog uživanja, Šerbedžija je poželeo publici srećnu Novu godinu i Božić pesmom “Tiho noći moje zlato spava”.

Publika je pevala, dok je Šerbedžija šetao među okupljenima pozdravljajući ih.

Kao specijalan gost nastupila je Aleksandra Kovač.

Izvor: RTSPostavite komentar