Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DOBITNIK KAO KIR JANJA

PRSTEN Dobrice Milutinovića – jedan od najvrednijih na ovim prostorima, a svakako najvredniji za sve pripadnike glumačkog staleža, od nedelje, sasvim zasluženo, blista na ruci Predraga Ejdusa.

Na bezbrojne Ejdusove nezaboravne role i decenije karijere velikog glumca podsetili su nas u nedelju inserti iz njegovih filmova i predstava, ali i Pecini prijatelji i kolege: Svetlana Bojković, Jelisaveta Sablić, Josif Tatić, Anita Mančić, Jagoš Marković, Miki Manojlović, Egon Savin, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić, Branko Cvejić, Boris Isaković, Alisa Stojanović, Branislav – Žaga Mićunović, Tatjana Mandić-Rigonat. Partnerka u „Faustu“ a u „stvarnom“ životu ćerka, Vanja Ejdus pročitala je pismo Vide Ognjenović o ovom jedinstvenom „glumcu visoke voltaže“, a predsednica Saveza dramskih umetnika Srbije Ljiljana Đurić podsetila nas je na sedamdeset godina dugu istoriju Dobričinog prstena.

Prethodna dobitnica Ksenija Jovanović obrazložila je zbog čega prsten „dolazi u pravi čas, na pravu ruku“, a sam Peca se neočekivano pojavio i pozdravio prisutne u maniru „svog“ Kir Janje. Potom je legao na scenu, pokazujući prisutnima kutak u kom je započeo karijeru „velikog glumca“ u ulozi usnulog stražara u „Knjaževom sekretaru“. Iako je do suza zasmejao sve prisutne, nisu izostale ni njegove suze radosnice zbog veličine priznanja svemu onome što je postigao.

Izvor: Večernje novosti M.N.M.

One Response

  1. svaka cast za ovog umetnika, velika klasa, ali mislim da ima samo jednu veliku mrlju u karijeri. Zašto je morao da igra u predstavi Branislava Zage Micunovica ozenjenog za gospodju Radmilu Vojvodic. Pa on je bre najgori reziser ikada. on je bre pulen Slobodana Milosevica. Mora jedino da vam je dobro platio ali ok. Ejduse vrh si, Micunovicu dno si

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *