Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POLA VEKA POZORIŠTA „DADOV“

BEOGRAD Pozorište „Dadov danas je počelo proslavu 50 godina svog postojanja i rada, kada su na platou ispred pozorišta podignute zastava grada Beograda i pozorišta „Dadova“, a u uniformama nekadašnjih učesnika radnih akcija bilo je postrojeno stotinak omladinaca Dramskog studija.

„Pozorište „Dadov“ već pedeset godina postoji i menja ustaljena pravila, Beograd, Srbiju i svet u kome živimo. Srećan sam što je Grad Beograd uspeo da ovo pozorište zadrži u svom okrilju i ne dozvoli njegovu privatizaciju“, rekao je na svečanosti gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

U okviru prvog dana proslave, koja će trajati do 27. decembra, omladinci „ORA Dadaov“ danas su uredili i očistili dvorite u Ulici Desanke Maksimović, gde je postavljena poljska kuhinja Vojske Srbije.

Danas popodne ministar odbrane Dragan Šutanovac podeliće sa njima obrok vojničkog pasulja, a proslava se večeras u 20 časova nastavlja premijerom filma „Tamo gde snovi počinju“, posvećenom jubileju ovog pozorišta, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine /RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *