Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OSAMNAEST ROMANA U UŽEM IZBORU ZA NINOVU NAGRADU

U užem izboru za Ninovu književnu nagradu, koja će biti dodeljena 22. januara, našlo se 18 romana objavljenih u protekloj godini, navedeno je u novom broju časopisa Nin. U užem izboru našli su se romani: Mango Ljubice Arsić, Hamam Balkanija Vladislava Bajca, Moja poslednja glavobolja Barne Laure, Nevidljivi Aleksandra Gatalice, Esherove petlje Zorana Živkovića, Staljinova sablja Ivana Ivanjija i Top je bio vreo Vladimira Kecmanovića.

U uži izbor za Ninovu nagradu ušli su i romani: AP Radeta Kuzmanovića, Nekršteni ljudi Slobodana Mandića, Svi životi Zaharija Neuzinskog Aleksandra Marčićeva, Savršeno sećanje na smrt Radoslava Petkovića, Tesla, portret među maskama Vladimira Pištala i Od Ognjene do blage Marije Jovana Radulovića. Među romanima na spisku za dodelu nagrade jesu i: Princ i serbski spisatelj Milisava Savića, Sara Petra Sarića, So zemlje Rodoljuba Stepanovića, Var Saše Stojanovića i Vrteška Nenada Teofilovića.

Žiri za dodelu nagrade, koji čine Milan Vlajčić, Milo Lompar, Aleksandar Jovanović, Stevan Tontić i Slobodan Vladušić, saopštio je da broj romana koji su ušli u uži izbor nije definitivan, jer se na čitanju nalazi još desetak knjiga. „U obzir će ući i oni romani koji u redakciju Nina pristignu do 31. decembra, a definitivni broj romana koji će ući u uži izbor biće objavljen 9. januara 2009″, saopštio je žiri. Dobitnik nagrade biće saopšten 22. januara, a nagrada će biti uručena 29. januara.

Izvor: Građanski list

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *