Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI ALBUM GRUPE U2 U MARTU

Irska rok grupa „U2“ objaviće novi album „No Line On The Horizon“ početkom marta, saopštila je njihova diskografska kuća.

Dvanaesti studijski album četvorice muzičara očekivan je krajem ove godine, ali je bend u septembru saopštio da nastavlja da još radi na njemu.

Bend je počeo rad na ovom projektu još pre nekoliko godina, sa američkim producentom Rikom Rubinom, poznatom po saradanji sa „Run DMC“, Džonijem Kešom, i bendovima „Beastie Boys“ i „Red Hot Chili Peppers“.

Međutim, bend je te prve snimke stavio na stranu, i kako je prošloga meseca gitarista Edž (Edge) izjavio za magazin „Mojo“, na novom albumu neće biti materijala koji je nastao tokom saradnje sa Rubinom, već da su sve pesme napisane nakon toga.

Edž je dodao da će se, možda, u nekom trenutku vratiti da dorade i taj odloženi materijal.

Za potrebe ovoga albuma „U2″ su angažovali dugogodišnje saradnike Brajana Ina i Denija Lanoa, a pesme su snimane u Maroku, Njujorku, Londonu i Dablinu.

Na pitanje novinara magazina „Mojo“, kako će zvučati novi album , Edž je odgovorio: „Ploča je podeljena na dva dela. Prvu polovinu čine pesme koje su u celini nastale tokom sešnova sa Brajanom i Denijem. Drugu polovinu predstavlja materijal na kome smo neko vreme radili, i nastao je kroz uobičajeni proces pravljenja različitih verzija i njihovih inkarnacija“.

Ovo zvuči kao ‘U2’ album, ali ne zvuči kao bilo šta što smo do sada uradili, i ne zvuči kao bilo šta trenutno popularno“.

Kompanija Interskop rekords (Interscope Records) će „No Line On The Horizon“ u svetu pustiti u prodaju 2. marta, a dan kasnije u Severnoj Americi.

Prethodni album „U2“, „How To Dismantle An Atomic Bomb“ izdat krajem 2004, prodat je u svetu u devet miliona kopija, navela je diskografska kuća.
Za taj album dobili su nagradu Gremi u kategoriji album godine, kao i za „Joshua Tree“ iz 1987.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *