Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RADOVAN GAVRILOV, INTERNACIONALNI POWERLIFTING SUDIJA

Radovan Gavrilov, prvi i za sada jedini srpski internacionalni sudija u discipline dizanje tereta (tegova), odnosno powerliftingu, rođeni je Vrščanin, gde je i započeo karijeru u ovom sportu. Bio je uspešan takmičar, a zatim se posvetio trenerskom poslu, da bi najzad postao cenjen i kao sudija. Polagao je kod sudija iz Švedske I 1995 godine postao prvi srpski internacionalni sudija. Od tada je neprestano aktivan, te organizuje seminare edukuje kandidate za bavljenje ovim poslom, što je neophodno za domaća takmičenja.

„Među njima ima nekolicina, koji bi mogli uskoro da postanu međunarodne sudije, a prednjači Milan Damjanović, a što se mene i mojih ambicija tiče, polagaću za internacionalnog suduju I kategorije, čime bih dobio pravo da u našoj zemlji organizujem polaganje za internacionalne sudije II kategorije. To je plan do kraja godine“ – ističe gospodin Gavrilov.

Ima li problema sa takmičarima kod suđenja u powerliftingu?

„Nema, jer su greške očigledne, a sude 3 sudije, čije su odluke ravnopravne. Svi se nalaze na različitim pozicijama zbog preglednosti, a glavni sudija se obično nalazi na mestu odakle se najmanje vidi, te uvažava odluke ostale dvojice“ -dodaje naš sagovornik.

Radovan Gavrilov je sudio i na svetskim i na evropskim prvenstvima, a 04.05.2008. gosine bio je glavni sudija na Otvorenom prvenstvu Srbije, održanom u velikoj sali knjaževačkog Domu kulture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *