Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BEOGRADSKA „MAGMA“ POBEDNIK GITARIJADE

Pobednik 42. po redu zaječarske Gitarijade, održane noćas na Kraljevici, po odluci žirija je beogradski bend Magma, dok je publika za najbolji bend izabrala zaječarsku grupu Hejt-tek.

Žiri – Vladimir Janković-Džet – Program 202 Radio Beograda, Aleksandar Zec – TV Metropolis, Miodrag Božinović iz Radio-televizije Zaječar, Saša Bonović – zaječarski Dom omladine i muzički kritičar Branimir Lokner brzo je doneo odluku da je od 12 bendova najbolji Magma.

Publika koja je glasala „vrištanjem“ tek je u trećem krugu uspela da izglasa za najbolji bend domaći Hejt-tek, a nijanse su odlučile između Eternije, Magme, Komunista i izabrane grupe Hi-teck.

Takmičarski deo manifestacije otvorio je Komunist (Zaječar), a u nastavku su sledili Magma, Smiler(Užice), New mitology mitolodži (Novi Sad), Hatred (Beograd), Noise (Beograd), Divert (Požarevac), Eternia (Beograd), Valhala (Pančevo), Hi-tech, Change (Apatin), Replika 42 (Subotica).

Svaka grupa se predstavila sa po tri pesme, a dominirala je metal muzika.

Na samom početku Gitarijade pred malobrojnom publikom kao deo revijalnog programa nastupili su zaječarski bendovi Mentalna higijena i Sintezis, kao i prošlogodišnji pobednik ove manifestacije, beogradska grupa Nightfall.

Stadion je počeo da se puni, kao što se i očekivalo, kada je na binu izašao gostujući bend iz Slovenije -Lajbah, koji je privukao najveću pažnju.

U jednočasovnoj svirci, malo neobičnoj za rok festival kakva je Gitarijada, publika je čula numere kao što su „Amerika“, „Germana“, „Espana“, „Slovania“ koje je Lajbach izveo na engleskom, ali i hitove na nemačkom „Tanc mit Lajbah“, „Du bist unzere“, „Das špel ist aus“..

Nakon proglašenja pobednika svirala je Disciplin A Kitchme, da bi sa prvim svitanjem pred umornom i smrznutom publikom stupio Đorđe David sa svojim bendom Gang.

Slobodan ulaz privukao je mnogo ljudi, pa je Gitarijada uprkos problemima koje su organizatori imali i skraćivanja programa, bila posećenija nego prošle godine, a bendovi i publika se nadaju da će 43. rok manifestacija biti još bolja.

Iyvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *