Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ČETIRI BOŽIĆA DRUGU NEDELJU NA PRVOM MESTU

Romantična komedija „Četiri Božića“ u režiji Seta Gordona sa Vinsom Vonom i Riz Viterspun, koja će u beogradske bioskope stići 17. decembra (u distirbuciji kuće Tuck), drugu nedelju je na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Severnoj Americi, sa 18.18 (ukupno 70.8) milona dolara zarade.

Na drugom mestu je vampirsko ostvarenje „Sumrak“ sa 13.2 (ukupno 138.6) miliona, dok je Diznijev animirani „Bolt“ sada treći sa 9.7 miliona dolara. „Australija“ Baza Lurmana sa Nikol Kidman je na četvrtom mestu sa (ukupno) 30.9 miliona dolara, a Tuck ga najavljuje za 8. januar 2009. Adaptacija bestselera Stefani Mejer, „Sumrak“ u režiji Katrin Hardvik, Tuck će u ovdašnje bioskope uvesti 14. januara sledeće godine.

Jedina dva noviteta, koja su se plasirala među deset najgledanijih su nastavak „Punisher: War Zone“ na osmom mestu sa četiri miliona dolara i muzički „Cadillac Records“, o legendarnoj bluz kući Chess Records, koji je deveti sa 3.5 miliona dolara. Za „Cadillac“ ovo je zapravo dobar rezultat jer je film debitovao u četiri puta manjem broju dvorana nego „Punisher“. Kada je rečo debitantima, pomenimo da je „Frost/Nixon“, uprkos tome što se prikazivao u samo tri bioskopa, zaradio 180.147 dolara – zapanjujućih 60.049 dolara u proseku po jednoj dvorani.

Izvor: Danas V.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *