Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ANTOLOGIJA ELEKTRIČNIH SNOVIĐENJA SUBOTIČKOG ROKERA

NOVI SAD Izdavačka kuća Prometej ovih dana objavljuje antologiju rok poezije „Električna snoviđenja“ autora Roberta G. Tilija.

Knjiga sadrži više od 200 pesama 100 rok autora starije generacije kao što su Animals, Bitlsi, Bi Džiz, Bič Bojz, Rej Čarls i Erik Klepton.

Među njima su i Džimi Hendriks, Stivi Vonder, Roling stonsi, Elvis prisli, Pink Flojd, Led Cepelin, Persi Sledž, Otis reding, Prokol Harum i Rod Stjart.

Prometej navodi da je u pitaju vodič za mlade, buduće poklonike roka, a podsetnik i antologija za veterane.

Tili u predgovoru kaže: „Ova knjiga je posvećena svima onima koji su odrastali u 60-im i 70-im godinama, a i pored toga (i uprkos tome) nikada nisu, i neće odrasti. I još ne znaju šta će biti kad porastu“, javlja sajt „Popboks“.

Knjiga je antologija rok poezije ovog, inače Subotičana, zaljubljenika u rok, pesnika prevodioca, novinara, pevača, kantautora, diskofila, svetskog putnika, posvećenika, jednom rečju „pravog autora“ za ovakvu knjigu.

Prva promocija održana je već u Subotici, a slede u Beogradu, Zrenjaninu (u „Zelenom zvonu“) i na kraju u Novom Sadu, javlja sajt „Prometeja“.

Izvor: Radio televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *