Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MAGIJA KNJAŽEVAČKOG KNJIŽEVNOG KLUBA

Oko dvesta posetilaca na književnoj večeri povodom promocije knjige Petra Gerova «Zemljom nemuštih»

Društveni klub knjaževačkog Doma kulture bio je pretesan da primi sve one koji su želeli da čuju poeziju Petra Gerova. I ne samo to, već njeno prezentovanje u izvođenju članova knjaževačkog Književnog kluba «Branko Miljković», a i da čuju gitariste, koji su na ubedljiv način izvodili numere klasične, starogradske i rok muzike (interesantan miks za književno veče).

Ovo je treća uzastopna promocija knjige u organizaciji Književnog kluba «Branko Miljković» (suorganizator Dom kulture) gde dođe više od dvesta posetilaca. Po tome je ova institucija rekorder. Retko gde i kad se to u Srbiji dogodilo. U prestonici su srećni ako književne večeri posete do četrdesetak ljudi.

Ovde je reč o nečem drugom – o poetskoj magiji članova knjaževačkog Književnog kluba, koji su izuzetnim nastupima, svuda u zemlji stekli poverenje i domaće publike. Književnici, Obren Ristić, Nebojša Đorđević, Dalibor Filipović Filip, Milijan Srejić, Petar Gerov i ostali su to poštovanje zaslužili ubedljivim nastupom i kvaltetnim poetskim knjigama.

Na samoj promociji knjige «Zemljom nemuštih» o knjizi Petra Gerova govorili su Nebojša Đorđević, recenzent i Dragan M. Ivanović Šakabenta, lektor. Stihove iz ove knjige su kazivali drugopomenuti književnik i Dalibor Filipović Filip, književnik, članovi Književnog kluba «Branko Miljković» iz Knjaževca, dok je autor podsetio prisutne na poeziju iz predhodnih knjiga (ima ih ukupno 10).

Rok grupa knjaževačkih gimnazijalaca «Doktori» oduševila je prisutne kvalitetnim zvukom, kao i Sokol Marković izuzetnim izvoženjem kompozicije «Sećanje na Alhambru», kao i Miljan Pujić sviranjem i pevanjem starogradskih pesama.

Program je uspešno i originalno vodila Milena Marković. Sve je bilo po ukusu velikog broja okupljenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *