Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BIOHAZARD PROTUTNJALI SKC – om

Američka grupa „Biohazard“, pioniri ukrštanja hardkor panka i hevi metala s hip hopom, posle više od 10 godina u petak uveče vratila se u Beograd, za koncert na kome su žestokom svirkom doveli do usijanja atmosferu u Studentskom kulturnom centru (SKC).

Fanovi „Biohazarda“ su tokom koncerta ispoljili privrženost bendu i ogromnu energiju, bez prestanka skačući, plešući i pevajući, što je iznenađenog basistu Evana Sajnfelda (Ewan Seinfeld) nagnalo da u jednom trenutku uzme kameru i snimi publiku uz reči: „Dajte mi da pokažemo ovo kući!“

Proizvodeći svoju prepoznatljivu metal-pank-rep grmljavinu Sajnfeld, pevač i gitarista Bili Gracijadeji (Billy Graziadei), bubnjar Deni Šuler (Danny Schuler) i gitarista Bobi (Bobby) Hambel protutnjali su kroz „Failed Territory“, „Urban Discipline“, „We’re Only Gonna Die“, „Survival of the Fittest“ i druge pesme.

Praćeni euforičnom publikom u krcatom SKC-u, „Biohazard“ su izašli za bis s neizbežnim hitom „Punishment“, čiji je spot bio najemitovaniji u istoriji MTV-jeve emisije „Headbanger’s Ball“, a skinut je s albuma „Urban Discipline“ (1992) koji se prodao u više od milion primeraka.

Uspeh tog albuma omogućio je „Biohazardu“ da od lokalnog benda iz njujorške četvrti Bruklin, koja peva o gangsterskim obračunima, narkomaniji i nasilju, potpiše ugovor s velikom kućom Vorner bros (Warner Bros) i postanu svetska hardkor-metal senzacija s platinastim albumom u SAD „State Of The World Address“ (1993). Posle toga, originalni članovi počeli su da se osipaju, a bend je nastavio da objavljuje albume udaljavajući se od glavne struje ka nezavisnoj muzičkoj sceni.

Od članova benda najživopisniji je Sajnfeld, poznat po učešću u rialiti šou „Supergrupa“ i kao menadžer, glumac i režiser filmova svoje supruge porno zvezde Tere Patrik (Patrick).

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *