Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI FILMOVI U BIOSKOPIMA

Krug laži pod budnim okom ananas ekspresa za ljubav u Barseloni

Svake godine, nakon Sinemanije, bioskopi u Srbiji, kolikogod da ih ima, budu obogaćeni novim celuloidnim hitovima ovdašnjih distributera. Taramount film, Tuck i Cinears danas će pustiti četiri takva ostvarenja, koji su izazvali pažnju na ovogodišnjoj Sinemaniji.

Taramount kreće sa dramom D. J. Karuza „Pod budnim okom“ (izvršnu produkciju potpisuje Stiven Spilberg), sa Šajom LaBufom, Mišel Monahan i Bilijem Bobom Torntonom u glavnim ulogama. Džeri Šou (LaBuf) i Rejčel Holoman (Mišel Monahan) su dva stranca povezana misterioznim pozivima ženske osobe koju ne poznaju. Preteći njihovim životima i porodicama, nepoznati glas stavlja Džerija i Rejčel u seriju neverovatnih i opasnih situacija koristeći tehnologiju koja je u svakodnevnoj upotrebi, kako bi ih pratila i kontrolisala svaki njihov pokret. Kako se situacija pogoršava, ovo dvoje običnih ljudi postaju najpoznatiji begunci u zemlji, koji moraju da rade zajedno da bi shvatili šta im se zaista događa. Boreći se za svoje živote, postaju pioni nevidljivog neprijatelja koji izgleda ima neograničenu moć da manipuliše svakim trenutkom njihovih života.

Tuck, pak, kreće sa trilerom Ridlija Skota „Krug laži“ i akcionom komedijom „Ananas Ekspres“. U filmu Ridlija Skota glavne uloge podelili su Leonardo Dikaprio i Rasel Krou, a priča je smeštena u svetu visoke špijunaže, i govori o moći koja se ne meri prema naoružanju ili tehnologiji, već prema količini vitalnih informacija koje neko može da prikupi i kontroliše. Reč je, dakle, o tajnim službama i modernom ratovanju. U „Ananas Ekspresu“ glavne uloge tumače Set Rogen i Džejms Franko. Lenji preprodavac marihuane Dejl Denton (Rogen) ima samo jedan razlog da poseti svog jednako lenjog dilera Soula Silvera (Franko): da kupi marihuanu, tačnije, retku novu vrstu pod imenom „Ananas Ekspres“. Ali…

Cinears kreće sa najgledanijim filmom na Sinemaniji – „Ljubav u Barseloni“, novim ostvarenjem Vudija Alena. Osim reditelja, popularnost ovom filmu i u biskopima obezbediće imena glumačkih zvezda Holivuda ali i Evrope, preciznije Španije – Rebeke Hol, Skarlet Johanson, Penelope Kruz i Hvaijera Bardema. Priča se odvija u Barseloni u koju dve prijateljice, Viki i Kristina, odlaze na odmor. Viki je veoma osetljiva tradicionalna devojka koja bi uskoro trebalo da se uda, dok je Kristina emocionalno i seksualno avanturistički raspoložena. Zaplet počinje kada upoznaju harizmatičnog slikara Huana Antonia, kojim obe devojke, svaka na svoj način, bivaju opčinjene. Ono što ne znaju, to je da slikar i dalje ima odnose sa svojom ćudljivom i temperamentom bivšom suprugom Marijom Elenom.

Izvor: Danas I. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *