Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

U NEDELJU KONCERT GERIJA MURA

Gitarista irskog porekla Geri Mur (Gary Moore) nastupiće u nedelju, 16. novembra, u Centru „Sava“, u okviru svetske turneje, na kojoj promoviše novi album „Bad For You Baby“.

Mur je počeo rano da svira, a prvu pravu gitaru dobio je sa 14 godina. Iako je, kao i mnogi, prvo bio posvećen rok en rolu, slušajući najpre Elvisa i Bitlse, nakon što je čuo izvođenje bluz gitariste Pitera Grina, Mur se okreće ovom žanru.

Mur tvrdi da se najbolje oseća dok svira bluz, iako se dobro snalazi u raznim muzičkim žanrovima.

Tokom karijere, duge više od tri decenije, svirao je u bendovima kao što su „Thin Lizzy“ i „Colosseum II“, da bi 1979. godine započeo solo karijeru.

Njegov prvi hit te godine „Parisienne Walkways“ dospeo je na vrh britanske top liste najboljih pesama tog meseca, a odlično je prihvaćen i album „Back On The Streets“.

Sledili su albumi „Wild frontier“, „Still got the blues“, nešto eksperimentalniji – „Dark day in paradise“ i „Different beat“, zatim „Back to blues“ i „Power of blues“, a njegov „Close as you get“ smatra se najboljim bluz albumom 2007. godine.

Mur, koji se pokazao kao izvrsni muzičar sa autentičnim stilom, prošle godine je bio prinuđen da dvaput odloži svoj koncert u Centru „Sava“, da bi zatim nastupio na festivalu „Jelen pivo lajv“ na Kalemegdanu.

Kod nas Mur dolazi nakon koncerta u Milanu, a svoju turneju nastavlja marta i aprila sledeće godine gostovanjima po gradovima Nemačke i Velike Britanije.

Koncert počinje u 20.30 sati, a karte se mogu naći na biletarnici Centra „Sava“ i u Bilet servisu po ceni od 1.500 do 3.000 dinara.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *