Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

26. novembar – OLIVERA KATARINA

Pevačica zabavne i narodne muzike Olivera Katarina održaće koncert 26. novembra u velikoj dvorani Doma sindikata.

Olivera Katarina je posle odsustva od 30 godina sa javne scene, napravila svoj veliki povratnički koncert u junu ove godine u Centru „Sava“, kada je priredila muzički spektakl pevajući raznovrstan repertoar od francuskih šansona preko srpskih narodnih pesmama do ciganske muzike.

Krajem 1960-ih i početkom 1970-ih godina, Olivera Katarina je pevajući srpske narodne pesme i ciganske romanse održala više od stotinu koncerata širom sveta, a posebno su bili zapaženi njeni nastupi u pariskoj dvorani „Olimpija“.

Zvezda nagrađivanog filma Saše Petrovića „Skupljači perja“ iz 1967. i jugoslovenske zabavne muzike tog vremena, Katarina je potom nestala iz javnog života u koji se vratila tek ulogom u ovogodišnjem filmu „Čarlston za Ognjenku“ Uroša Stojanovića.

Pre povratka u „Čarlstonu za Ognjenku“ Olivera Katarina je poslednji put stala pred filmsku kameru 1974. godine u čak četiri filma „Polenov prah“, „Partizani“, „Crveni udar“ i „Derviš i smrt“.

Pre nekoliko godina objavila je autobiografiju „Aristokratsko stopalo“, a prvi put u Centru „Sava“ nastupila je 2006. godine, kao gošća belgijske pop grupe Vaya Con Dios.

Izvor: (Beta/MONDO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *