Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI CIKLUS ČITAONICA – IGRAONICA U KNJAŽEVAČKOJ BIBLIOTECI „NJEGOŠ“

Zaposleni na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ otpočeli su sa novim ciklusom programa za predškolce – „Čitaonica-igraonica“. U četiri dana, kroz prvih osam radionica „prošlo“ je više od dve stotine mališana vrtića „Crvenkapa“,.“Snežana“, „Naša radost“ i pripremnih grupa iz škola „Kaplar“, „Dubrava i „Vuk Karadžić“. Prvi susret protekao je „u znaku “ basne „Lav i lisica“. Mališani su oduševljeno prihvatili ideju, da uz pomoć aplikacija „ožive“ likove iz basne i na simpatičan i originalan način pokazali da su razumeli pouku basnopisca.

„U čast“ prvog susreta, budući prvaci i njihovi vaspitači su na poklon dobili članske karte Biblioteke. U Biblioteci kažu da će kroz programe koje će realizovati u novembru i decembru, sa najmladjim korisnicima razgovarati o značaju obrazovanja i važnosti knjige, zajedno zaviriti u svet Grimovih bajki, čitati najlepše pesme o drugarstvu, a kraj druženja u prvom ciklusu obeležiće velikom novogodišnjom žurkom.

Program će posle zimskog raspusta biti nastavljen novim radionicama, sa istim ciljem. Cilj ove akcije je da se pri svakom susretu sa najmladjima, uz odgovarajući tekst, ili uz pomoć kratke animacije, kroz igru i zabavu, podstiče mašta i krativnost kod najmladjih, da se na taj način utiče na stvaranje i razvijanje čitalačkih navika kod mališana.

Realizacija aktivnosti „Čitaonice-igraonice“ odvija se uz dragocenu saradnju „Predškolske ustanove „Bajka“, a prijatelj prvog ciklusa radionica je trgovina „Mega M“ iz Knjaževca, koja je za decu obezbedila slatkiše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *