Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DOKUMENTARAC O RUNDEKU DO KRAJA GODINE

NOVI SADZa sada neimenovani dokumentarni film Biljane Tuturov o Darku Rundeku i Kargo orkestru trebalo bi da bude premijerno prikazan do kraja 2008, ili početkom sledeće godine.

„Biljana je radila video projekcije na mnogim koncertima Kargo orkestra i pratila bend od samog nastanka kad smo se okupili oko albuma „Ruke (2004), i sve to video dokumentirala“, rekao je Rundek.

„Tako se s godinama skupio bogat i zanimljiv filmski materijal za čiju realizaciju u celovečernji dokumentarni film je dobila podršku prestižnih francuskih filmskih fondova kao i garanciju da će ući u bioskopsku distribuciju u Francuskoj“, nastavlja Rundek, i dodaje kako će film biti premijerno prikazan na jednom od svetskih festivala.

Na zvaničnom sajtu Darka Rundeka ovaj dokumentarac je opisan kao „akcioni pustolovni film“.

Balans

Na pitanje kako se nisi sa zahtevima publike na koncertima i kako pravi balans između „best of Haustor-a“ i novih pesama Karga, Rundek kaže da je to uvek osetljivo mesto, posebno kada svira za publiku koja dobro zna repertoar Haustora.

„Ako izgubim publiku, uvek je pesmama Haustora mogu vratiti. Mislim da je dobro imati tu mogućnost da ne postoji potpuno nov repertoar, i mogućnost da sviramo prilično slobodno i da s publikom uvek možemo održavati kontakt pesmama koje zna“, kaže on.

Ponovno okupljanje Haustora?

Rundek kaže da bi snimanje novog CD-a bio dobar povod da se Haustor okupi nakon onog okupljanja pre više od deset godina.

„Onda bismo snimili jedan novi album Haustora, pa bismo onda pošli na turneju“, kaže on.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *