Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POVRATAK CRNE GUJE

Legendarna humoristička serija o životu „Edmunda Crne Guje“ dobiće novi, peti nastavak koji će ovog puta biti smešten u šezdesete godine prošlog veka, najavio je jedan od pisaca scenarija Ričard Kertis.

Obraćajući se na skupu fanova Crne Guje, održanom povodom 25-godišnjice prikazivanja prve epizode popularne serije, Ričard Kertis, jedna od pisaca scenarija, rekao je da će i u narednoj sezoni naslovnu ulogu tumačiti britanski komičar Rouan Atkinson.

Nakon što je u prethodne četiri inkarnacije bio engleski princ iz doba Ratova ruža, plemić na dvoru kraljice Elizabete, batler princa od Velsa i kapetan britanske vojske u Prvom svetskom ratu, Crna Guja će se pojaviti kao sumnjivi preduzetnik u Londonu 60-ih godina prošlog veka.

Poslednja epizoda serijala emitovana je 1989. godine.

Kertis je za „Dejli telegraf“ izjavio da je, zajedno sa koautorom serije Benom Eltonom, odlučio da se radnja nastavka odvija u 60-im godinama koje, po njemu, predstavljaju „period bogat istorijskim događajima“, kada je bilo svakojakih mutnih preduzetnika.

Scenarista je otkrio da će u seriji biti „rešena“ i misterija ubistva američkog predsednika Džona Kenedija. Gledaoci serije će saznati da ga je slučajno usmrtio verni sluga Crne Guje, Boldrik, koga tumači Toni Robinson.

Izvor: B 92 / Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *