Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DOSTIGNUĆA WEB DIZAJNA


Web Design: Interactive & Games, Julius Wiedemann
Novi naslov u ediciji posvećenoj web dizajnu izdavača Taschen još je jedno ostvarenje autora Juliusa Wiedemanna. Svetski značajan grafički dizajner, autor nekoliko stručnih naslova, Wiedemann u knjizi Web Design: Interactive & Games, pokazuje koliko je uznapredovala teorija i praksa dizajna okrenutog prema internet univerzumu. Ovaj sajber svet, paralelno egzistirajući sa našim, sve više postaje njegova svakodnevna nužnost i potreba. Web je od samog začetka pa do izuma hyperlinka, prevashodno zamišljen kao interaktivni fenomen.

Naravno, vremenom interakcija je evoluirala, i od banalnog ponavljanja klika koji bi otvarao nove informativne i sadržaje zabavnog karaktera, postaje ključan izvor bezbrojnih novih mogućnosti. Uz podršku zvuka, potom video medija, online igrica i slično, interakcija kao suštinska koncept-ideja weba, podiže se na znatno viši nivo. Informativni sajtovi, blogovi, marketinški i javni sajtovi imaju zajedničku, ključnu osobinu – interaktivnost.

Cilj knjige Web Design: Interactive & Games je da prikaže najnovije načine upotrebe weba danas u preko sto primera – među kojima su radovi vodećih agencija (Volkswagen, Nike, Greenpeace…)

Autor Wiedemann je rođen u Brazilu. Nakon studija grafičkog dizajna i marketinga, preselio se u Japan, gde je radio kao urednik brojnih stručnih časopisa. Kao autor izdavača Taschen, stvorio je pravu kolekciju naslova koje se bave digitalnim, i svetom medija – Animation Now!, Advertising Now serijal naslova, Web Design serijal, i TASCHEN’s 1000 Favorite Websites.

Izvor: Happynovisad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *