Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČINJE RADOST EVROPE

33. okupljanje dece od 1-5.oktobra

Tradicionalna dečja kulturna manifestacija Radost Evrope biće otvorena u sredu u 11 časova karnevalskom povorkom koja će s beogradskog Trga Republike krenuti ka Kalemegdanu.

Na 33. Radosti Evrope , koja se ove godine odvija pod sloganom Svi smo ovde zajedno , učestvovaće deca iz Belorusije, BiH, Bugarske, Grčke, Italije, Kipra, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Crne Gore, Ukrajine i Češke i Australije.

Jedna od novina ovogodišnje manifestacije biće gala koncert svih učesnika koji će ove godine prvi put biti održan u beogradskoj Areni, umesto u Sava centru. Gala koncert će biti održan na Međunarodni dan deteta – 5. oktobra, a posvećen je poznatim građevinama Evrope.

Za koncert u Areni štampano je 12.000 ulaznica, od kojih će 4.500 biti podeljeno porodicama koje ugošćavaju decu iz Evrope i 2.000 školama. U Areni će ove godine u programima svojih vršnjaka, po prvi put otkad Radost Evrope postoji, uživati i 1500 dece iz škola širom Srbije. Tradicionalni Susreti prijateljstvA , u okviru kojih će deca iz svih zemalja učesnica izvesti desetominutne programe, biće održani 2. oktobra na Trgu Republike.

Izvor: RTV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *