Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

HOLLYWOOD SE SJEĆA PAULA NEWMANA

Hollywood tuguje i prisjeća se jednog od svojih najvećih glumaca, oskarovca Paula Newmana koji je u petak preminuo nakon duge i teške bolesti raka pluća.

Prisjećaju ga se mnogi kolege, prijatelji i obitelj, a čovjek koji ga je jako volio, Robert Redford, rekao je: „Izgubio sam istinitog prijatelja“. Njih dvojica zajedno su glumili u dva filma, „Butch Cassidy i Sundance Kid“ te „The Sting“.

– Newman je bio veliki skromni div. Koristio je svoj uspjeh kako bi pomogao drugima i činio je to a da nije ništa želio zauzvrat. On bi trebao biti primjerom za sve u glumačkoj profesiji jer čini se da je dao svoj ego kirurški odstraniti, rekao je Kevin Spacey.

Bivši glumac Arnold Schwarzenegger nazvao „velikodušnim, ali skromnim dobrotvorom“, a sjetili su ga se i bivši američki predsjednik Bill Clinton i njegova supruga Hilary koji su ga opisali kao „američku ikonu, dobrotvora i prvaka za djecu“.

– Njegova smrt bila je privatna i diskretna na onaj način na koji je živio svoj život. Paul Newman odigrao je mnogo nezaboravnih uloga, ali one na koje je bio najponosniji bile su uloge odanog supruga, oca punog ljubavi, djeda koji je obožavao svoju unučad te predanog dobrotvora, stoji u izjavi Newmanove obitelji.

U Los Angelesu, u Ulici slavnih, na Newmanu zvijezdu mnogi obožavatelji stavljaju cvijeće. Glumac je snimio više od 60 filmova u karijeri dugoj 50 godina, a njegov kolega George Clooney rekao je :“Postavio je prevelike standarde za nas ostale. Ne samo glumce, već za sve nas“.

Izvor: Većernji hr I.Vi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *