Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PERSIJANCI“ VEČERAS NA BITEFU

Nemačka predstavaPersijanci“ u režiji Dimitrija Gočeva, biće izvedena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kao poslednja premijera 42. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala.

Nemački kritičari proglasili su „Persijance“ za najbolju predstavu prošle sezone.

Prvorazredni glumci odigrali su tragediju pobeđenih, aktuelnu u savremenoj istoriji, time što su porazom odredili tragičnu budućnost svoga naroda, navodi se u najavi predstave.

Od 15. septembra na festivalu pod sloganom „Tragikomedija – Tragedija našeg vremena“, izvedeno je 10 predstava u takmičarskoj konkurenciji.

O dobitniku Gran prija „Mira Trailović“ i Specijalne nagrade Bitefa odlučiće međunarodni žiri, čiji su članovi teoretičar pozorišta Hans Tis Leman, argentinska rediteljka Konstanca Makras, dramska autorka Marija Karaklajić, scenografkinja Mia David-Zarić i rediteljka Katarina Pejović.

Žiri će proglasiti pobednika u subotu, u pozorištu na Terazijama.

Time se ne završava ovogodišnji Bitef, jer će u nedelju „Persijanci“ biti reprizirani u JDP-u, dok će u prepodnevnim satima u Centru za kulturnu dekontaminaciju biti održana radionica predstave iz specijalnog programa „Istina u prevodu“.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *