Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DE NIRO ŽELI DA SNIMA U BEOGRADU


NjUJORK (FoNet) – Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Njujorku sa proslavljenom filmskom zvezdom Robertom de Nirom, osnivačem Tribeka filmskog festivala, kao i predstavnicima kompanija „Saliport“,„Drimvorks“ i „Kopola“. One su zainteresovane za investiranje u filmsku industriju Srbije i privatizaciju „Avala filma“.

Posle susreta sa Tadićem u njujorškom hotelu „Valdorf Astorija“, De Niro je rekao da se razgovaralo o snimanju filmova i studijima u Srbiji, napominjući da nije znao da tamo postoje studiji po ugledu na Ćinećita u Rimu.
– Upoznali smo se, razgovarali i razmotrili mogućnosti za to što bismo mogli da radimo u budućnosti – objasno je De Niro, ali u ovom trenutku nije znao, niti mogao da odgovori, kakve su šanse da dođe do nekih poslovnih aranžmana. – Sećam se vremena kada sam bio u Beogradu. Bilo je izvanredno, grad je bio divan u to vreme, verujem da je sada isti takav, ako ne i bolji.

Lepo bi bilo snimati filmove, živeti ili raditi tamo, dodao je De Niro, ali ne znam da li ću to učiniti, mada bih to mogao da uradim, jer je to divno mesto.

Upitan o specijalnim relacijama prema Srbiji, budući da je u mladosti kroz nju putovao autostopom, da je gostovao na FEST-u, da je ćerki dao ime Drina i da je vatreni navijač Novaka Đokovića, De Niro je u šali odgovorio da je moguće da je on delom Srbin i da odatle vuče korene.

Izvor: Večernje novosti

Oceni:

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *